• ROOMS WEEK THREE

    Par Hayoz Nils, 13/03/20


    Further evolutions of the room :

    After analyzing the space of week two, it seems that the part of it with the stronger character was the space under the cornice for the art. The essence of this small compressed space tried to be preserved through  some changes in the room :


    Image Fri Mar 13 2020 20:47:53 GMT+0100 (CET)



    Image Fri Mar 13 2020 20:47:53 GMT+0100 (CET)


    Small cardboard studies 



    These studies brought to an observatory for ornithology, especially for species of birds living next to the rhone. Troglodyte, pouillots, cygnes, plongeons, hérons, fuligule morillon, canards, sterne, martin pêcheur, milan noir...

    The space inspired from the discover of the small space under the cornice from week two is compressed and underlines the idea that a hidden space ( from birds ) is often compressed, picked up on oneself.


    Image Fri Mar 13 2020 20:18:32 GMT+0100 (CET)


    Plan and construction of a oblique plan with two slopes




    Image Fri Mar 13 2020 20:18:32 GMT+0100 (CET)



    Elevation




    Sequence of photos of a mock up : attempt of an intersection of three plans in plaster :


    Image Mon Mar 16 2020 19:08:31 GMT+0100 (CET)


    Cast


    Image Sat Mar 14 2020 15:06:32 GMT+0100 (CET)

    Structurally not very convincing... An other materiality for two plans was chosen : slats of wood, allowing a transparency from inside the room to perceive more easily the birds.




    Image Fri Mar 13 2020 21:20:47 GMT+0100 (CET)


    Wood slats mock ups : study of the materiality of the plans






  • ROOMS WEEK TWO

    Par Hayoz Nils, 11/03/20




    Evolution of the first draft :

    This week, the project has been evolving and getting more precisely defined.

    The space is still designated to the observation of a piece of art, an activity which is often an interior experience, contrasted by the experience of the panorama around, witch is more an exterior experience due to the interactivity with the environment.


    Image Thu Mar 12 2020 10:07:30 GMT+0100 (CET)Image Thu Mar 12 2020 10:12:06 GMT+0100 (CET)



    Image Thu Mar 12 2020 10:12:06 GMT+0100 (CET)Image Thu Mar 12 2020 10:12:06 GMT+0100 (CET)


    Research sketches 



    Image Fri Mar 13 2020 20:28:45 GMT+0100 (CET)


    Plan




    Image Fri Mar 13 2020 20:28:45 GMT+0100 (CET)


    Elevation



    Photos of a study model and description of the program : 


    Image Wed Mar 11 2020 19:20:06 GMT+0100 (CET)


    The observer enters on the right and is having a low point of view of the sculpture, exposed on the cornice.



    Image Wed Mar 11 2020 19:20:06 GMT+0100 (CET)


    The observer climbs on the second horizontal plan, helping himself with point of the vertical plan. This second point of view is higher and from an other angle. The volumity of the art piece can be appreciated.



    Image Wed Mar 11 2020 19:20:06 GMT+0100 (CET)


    At the end of the "walk" around the sculpture - a kind of loop which generates continuously different points of views -, the observer gets out of the space, helping himself to get down with the oblique plan. The entrance and the exit are separated to allow a fluid circulation of the people. Even if more than one person is visiting the room at the same time, the visitor is not supposed to cross other people's path. The cornice for the sculpture is always protected, by the hight or plans witch indicate to the observer to not intrude into the space where the piece lays.

  • ROOMS WEEK ONE

    Par Hayoz Nils, 06/03/20


    Initial idea

    By using four planes inserted in the protostructure, the idea was to create a space intended to the observation of something. A combinaison of art and nature was chosen. The space is destined to the middle of the day.


    Image Fri Mar 06 2020 14:15:54 GMT+0100 (CET)


    Research and Study




    Image Fri Mar 06 2020 14:41:13 GMT+0100 (CET)Image Fri Mar 06 2020 14:41:13 GMT+0100 (CET)Image Fri Mar 06 2020 14:41:13 GMT+0100 (CET)


    Construction of the drawings




    Image Fri Mar 06 2020 14:15:54 GMT+0100 (CET)


    Section and Elevation - Detail



    On the elevation, we see the entrance of the space : a thin opening between the left pillar of the protostructure and the vertical plane.

    The room is visible on the section where its limits are the two vertical planes. The inclined floor incitate people to sit and take time to watch the art hanged on the protostructure. The idea was to use the sun light coming from the south and expose some art which plays with this light and transparencity. 


    Image Fri Mar 06 2020 14:41:13 GMT+0100 (CET)


    Plan and Perspective - Detail


    The horizontal plane on top of the room is used as a surface on which people can go after being watching the art, sitting in a confined space. Now peoples can stand from all their hight and throw their view far away.


    Image Fri Mar 06 2020 14:15:54 GMT+0100 (CET)


    Elevation - Detail




    Image Fri Mar 06 2020 14:15:54 GMT+0100 (CET)


    Axonometry


    There is water on the front (left front corner) of the room, at the south.


  • PLANES_UW_Drawings

    Par Boudaoud Mostafa Amine, Cudré-Mauroux Sacha, Hayoz Nils, Nguyen Guillaume, 20/12/19

    Elevations/Plans

    Image Fri Dec 20 2019 19:07:00 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)     Image Fri Dec 20 2019 19:07:00 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale) 

     

    Axonometry

    Image Fri Dec 20 2019 19:07:00 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)    Image Fri Dec 20 2019 19:07:00 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)


    Image Fri Dec 20 2019 19:07:00 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)     Image Fri Dec 20 2019 19:07:00 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)


    Image Fri Dec 20 2019 19:07:00 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)




  • SCAFFOLDING_UW_Models

    Par Boudaoud Mostafa Amine, Cudré-Mauroux Sacha, Hayoz Nils, Nguyen Guillaume, 20/12/19

    Creation of a floor with a length of 40 meters composed of all the plaster pieces created in the previous phases.

    On this ground, comes to rest a protostructure playing the role of tool, of link with the ground.

    Creation of a closed space equivalent to a kind of room created by three planes.

    We decided to create a transaltion, a projection of three plans already established in the plaster structures that make up the ground. We used the protosctructure as a tool to build our plans on it. The projection of these three planes has built our hidden space.



    Image Fri Dec 20 2019 18:50:12 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)            Image Fri Dec 20 2019 18:50:12 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)


    Image Fri Dec 20 2019 18:50:12 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)               Image Fri Dec 20 2019 18:50:12 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)


    Image Fri Dec 20 2019 18:50:12 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)                Image Fri Dec 20 2019 18:50:12 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)  


    Image Fri Dec 20 2019 18:50:12 GMT+0100 (heure normale d’Europe centrale)