ROOMS WEEK ONE

Par Hayoz Nils, 06/03/20


Initial idea

By using four planes inserted in the protostructure, the idea was to create a space intended to the observation of something. A combinaison of art and nature was chosen. The space is destined to the middle of the day.


Image Fri Mar 06 2020 14:15:54 GMT+0100 (CET)


Research and Study




Image Fri Mar 06 2020 14:41:13 GMT+0100 (CET)Image Fri Mar 06 2020 14:41:13 GMT+0100 (CET)Image Fri Mar 06 2020 14:41:13 GMT+0100 (CET)


Construction of the drawings




Image Fri Mar 06 2020 14:15:54 GMT+0100 (CET)


Section and Elevation - Detail



On the elevation, we see the entrance of the space : a thin opening between the left pillar of the protostructure and the vertical plane.

The room is visible on the section where its limits are the two vertical planes. The inclined floor incitate people to sit and take time to watch the art hanged on the protostructure. The idea was to use the sun light coming from the south and expose some art which plays with this light and transparencity. 


Image Fri Mar 06 2020 14:41:13 GMT+0100 (CET)


Plan and Perspective - Detail


The horizontal plane on top of the room is used as a surface on which people can go after being watching the art, sitting in a confined space. Now peoples can stand from all their hight and throw their view far away.


Image Fri Mar 06 2020 14:15:54 GMT+0100 (CET)


Elevation - Detail




Image Fri Mar 06 2020 14:15:54 GMT+0100 (CET)


Axonometry


There is water on the front (left front corner) of the room, at the south.